Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miksi Kalajoen Kuidulla ei ole avointa SMTP-palvelua?
Viimeeksi Päivitetty 5 vuotta sitten

SMTP-protokolla on vanha sähköpostin lähettämiseen tarkoitettu protokolla. Aikaisemmin verkosta löytyi avoimia SMTP-palveluita, joiden kautta kuka tahansa pystyi lähettämään postia kenelle tahansa. Tämän huomasivat myös roskapostin lähettäjät, minkä takia avoimista SMTP-palveluista on luovuttu ja käyttö rajattiin vain verkon käyttäjille.

Verkon käyttäjille rajattu SMTP-palvelu yleinen tapa tällä hetkellä, mutta tästäkin tavasta ollaan luopumassa. Verkon käyttäjille avoin SMTP-palvelu on altis roskapostin levittämiseen. Jos verkossa oleva kone saastuu, pääsee se käyttämään verkon avointa SMTP-palvelua ja lähettämään roskapostia.

Saastuneen koneen käyttämä ja kuormittama SMTP-palvelu joutuu nopeasti mustalle listalle, jolloin kukaan verkon käyttäjistä ei voi lähettää postia kyseisen SMTP-palvelun kautta. Mustalta listalta pois pääseminen voi kestää hyvinkin kauan, jos verkon saastuneita koneita ei saada kuriin.

Kalajoen Kuitu on päättänyt olla tarjoamatta avointa ja vapaasti käytettävää SMTP-palvelua verkon käyttäjille. Syynä on estää kaapatun koneen mahdollisuus lähettää roskapostia ja käyttää internet kaistaa väärin.

Hetkinen!

Odota pieni hetki... tietoa prosessoidaan!