Usein kysyttyjä kysymyksiä

Lähtevän postin (SMTP) asetukset
Viimeeksi Päivitetty 5 vuotta sitten

Kalajoen Kuitu ei tarjoa verkon käyttäjille avointa SMTP-palvelua turvallisuussyistä. Asiasta enemmän artikkelissa https://aspa.kalajoenkuitu.fi/kb/faq.php?id=7.

Selainpohjaiset sähköpostiohjelmat eivät tarvitse erillstä SMTP-asetuksen asettamista. Selainpostilla on oma SMTP-palvelu jota se käyttää.

Mikäli käyttäjällä on erillinen sähköpostiohjelma laitteellaan, tarvitsee ohjelma asetukset sähköpostin vastaanottamiseen ja lähettämiseen. Mikäli sähköpostipalvelu mahdollistaa erillisen ohjelman käyttämisen (selainpostin lisäksi), pitää palvelun tarjota POP/POPS- tai IMAP/IMAPS-palvelua sähköpostin vastaanottamiseen ja SMTP/SMTPS-palvelua sähköpostin lähettämiseen. Nämä asetukset löytyvät sähköpostipalvelun tuottajalta. S-kirjain palvelun perässä (esim. POPS tai SMTPS) tarkoittaa salattua yhteyttä. Suosittelemme salatun yhteyden käyttämistä aina kun se on mahdollista.

Gmail on ilmainen ja yleisesti käytetty sähköpostipalvelu. Se tarjoaa käyttäjilleen SMTP-palvelua osoitteessa smtp.gmail.com. Palvelun käyttö edellyttää salatun TLS- tai SSL-ytheyden käyttöä ja Gmail tiliä.
Gmail SMTP-asetukset
  1. Palvelimen osoite: smtp.gmail.com
  2. Porttinumero salauksen mukaan
    • SSL-salaus, 465.
    • TLS-salaus, 587.
  3. Gmail smtp-palvelu edellyttää autentikointia. Laita tähän Gmail tunnuksesi ja salasanasi
Mikäli sinulla on käytössä 2-vaiheinen tunnistautuminen, Google ohjeistaa käyttämään sovelluskohtaista salasanaa. Googlen ohje sovelluskohtaiseen salasanaan löytyy tästä linkistä: https://support.google.com/mail/answer/185833

Hetkinen!

Odota pieni hetki... tietoa prosessoidaan!